KLUB

Odbojkaški klub „Roda“ je počeo sa radom 1997. godine i od tada se bavi sportskom i pedagoškom edukacijom dece uzrasta od 7 do 18 godina.
U sastavu kluba funkcionišu muške i ženske takmičarske selekcije, kao i škole odbojke.

Klub je aktivan član Odbojkaškog saveza Beograda i učestvuje u svim takmičenjima koja su organizovana na nivou grada Beograda, kao i na turnirima širom Srbije. Takmičarske selekcije treniraju u Mirijevu, i postižu zapažene rezultate na prvenstvima Beograda.

Škole odbojke treniraju u osnovnim školama Despot Stefan Lazarević (Mirijevo), Pavle Savić (Mirijevo), Bora Stanković (Banjica), Aleksa Šantić (Kaluđerica), Nikola Tesla (Vinča), Stevan Sinđelić(Konjarnik), Đura Daničić (Braće Jerković), Oslobodioci Beograda (Centar) gde stiču osnovna znanja iz oblasti odbojke i sportskog vaspitanja. Deci je osim trenažnih aktivnosti organizovano i druženje kroz odlaske u bioskop, odbojkaške utakmice, proslave rođendana, žurke…

Klub organizuje letnji i zimski odbojkaški kampove i pripreme u trajanju od sedam dana, gde deca odlaze van grada (Sokobanja, Ivanjica, Svilajnac…) i imaju mogućnost da, osim trenažnih aktivnosti, kroz izlete, upoznaju kulturne i istorijske znamenitosti tog kraja.
Sa decom rade profesori fizičke kulture i apsolventi sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu.